onsdag den 8. december 2010

Musannah og Asien Beach Games

Det er nu 2 dage siden jeg ankom til Musannah. Inden da var der store problemer med at få et ID-kort til mig som gør, at jeg kan opholde mig på hele området og overnatte herude. Det var faktisk en ret irriterende tanke, at skulle køre frem og tilbage mellem Muscat og Musannah hver dag, og i det hele taget gå glip af meget af stemningen. Det blev gudskelov løst – og der er rigtig fedt herude!

Banen til strandhåndbold ankom først i går! Inden da var den eneste bane én, som Gorm nærmest selv havde båret inde fra Muscat, da Ministeren insisterede på, at holdet skulle ud til Musannah for at træne. Håndbold var det sidste hold der manglede at ankomme, men vel at mærke også den eneste sport uden en bane?! De fik sat deres egen bane op, og efterhånden som de andre lande begyndte at ankomme, begyndte en tosse af en official, at booke alle de gode tider til alle andre end Oman. Gorm måtte true med at tage sin bane med sig igen, før de indså rimeligheden i, at Oman også skulle have bare nogenlunde ordentlige træningstider. Men banen er som sagt på plads - rimelig heldigt!!

I går aftes var der åbningsceremoni - og det er som tidligere nævnt, noget de tar virkelig seriøst! De ELSKER ceremonier!! Og man må sige, at der var utrolig megen optræden og talen – lige i den arabiske ånd. Spillerne stod desværre og ventede på deres indmarch i 3(!!) timer, så de var ikke så begejsterede! Det hele sluttede af med 25 min fyrværkeri! Her skal det lige indskydes, at der lige nu bliver afholdt VM i fyrværkeri i Oman!! I anledning af Omans 40 års Nationaldag – altså 40 år med den nye Sultan, som ændrede det eksisterende Oman til hvad det er i dag - bliver der afholdt VM i Oman. Rygtet går på, at Sultanen har betalt alle udgifter til de 6 deltageres krudt, og det skulle løbe op i 1.5 milliard kr?! Ja… Nå, der var hviledag i VM i går, og vi er ret sikre på, at en af dem havde lagt vejen forbi Asien Beach Games, for det var ret vildt!!!

I dag er det hele så startet, og det er jo bare super fedt! Området er blevet åbnet for publikum, og der er arrangeret gratis shuttlebusser inde fra Muscat. Rigtig mange har været herude i dag - og det er tydeligt at se at det er weekend (torsdag og fredag). Omanierne picnicer meget når de har fri, og den picnic var i dag flyttet herud. Mange går selvfølgelig ind og ser sport - men lige så mange udnytter de grønne områder der er lavet i forbindelse med baner og hoteller – og der er underholdning, små boder, konkurrencer osv. Det er rigtig dejligt at se så mange damer der er med herude. Det er virkelig hele familien der tager afsted, hvor det normalt til håndboldkampe indendørs, kun er mænd vi ser i hallerne!

Der er virkelig, virkelig mange frivillige der hjælper til herude. De siger, at der er 2000 atleter og jeg er sikker på at der også render 2000 frivillige rundt herude. Mange af dem helt sikkert uden en helt klart defineret opgave - men de er her!!! - og det gir lidt ekstra liv og glade dage :-)

Der har selvfølgelig også været spillet håndbold :-)
I forgårs var der lodtrækning til puljerne, som så måtte trækkes om i går morges, da Indien og Phillippinerne alligevel ikke kom! Der er - efter Asiatiske forhold - 5 rigtig gode hold, 4 gode hold og 2 knap så gode hold. De 5 rigtig gode hold er Qatar, Pakistan, Kuwait, Bahrain og Oman... De 4 gode er Jordan, Thailand, Chines Taipei og Japan... Og de 2 knap så gode er Afghanistan og Indonesien.

Pulje A:
Qatar
Kuwait
Bahrain
Oman
Chinese Taipei
Japan

Pulje B:
Pakistan
Jordan
Thailand
Indonesien
Afghanistan

Først blev Kuwait og Pakistan trukket til hver deres pulje som seedede - og derefter fik Oman lov at vælge hvilken pulje de gerne ville være i... Og de sku nok ikke have valgt den med Kuwait! Det blir en sindssyg pulje!! Alle 4 hold ser dem selv som realistiske deltagere i en semi, så det blir nogle rigtig fede kampe!
Oman lagde ud mod Japan kl.16. i eftermiddags. Vi var ret spændte på hvor mange der ville komme og se kampen - men var også rimeligt sikre på, at mange af de frivillige om ikke andet ville dukke op!
Jeg er virkelig imponeret over hvor mange mennesker der var - og ikke mindst imponeret over alle dem der valgte at komme 15-20 min for sent og som nok ikke var helt klar over, at en strandhåndboldkamp oftest kun varer 25 min incl. pausen! Men der var virkelig mange mennesker på lægterne de sidste 5-7 min!!!! Selv sportsministerens generalsekretær (og han er en ret vigtig mand!) kom da der var 2 min igen! Hahahahaha det er altså sjovt!!
Oman slog Japan 16-8 og 25-16... Begge halvlege uden problemer! Gorm kunne kun bruge 7 spillere ud af hans 8, da én af dem var skrevet på med et forkert nr! Og et nr som de ikke havde en trøje med!! Fantastisk fejl!! - og en fejl som Gorm lige tjekker op på til de næste kampe!Selvom de har lovet ham, at det nu er rettet?!
Præcis som til GCC-mesterskaberne for 2 år siden, så myldrede der vigtige mænd ind på banen da kampen var færdig! Ikke én af dem ved, at det var en kamp der skulle vindes - de er bare frygteligt glade og stolte! :-)
I morgen gælder det Chinese Taipei - og de tabte 1-2 til Qatar i dag. De var overraskende gode, så det blir helt sikkert en spændende kamp.

Nogle af vores danske venner hernede kommer og ser i morgen! - det blir rigtig sjovt, glæder mig til at de skal se lidt strandhåndbold :-) De skal bare huske, at cykler og pistoler blir konfiskeret i porten :-)

Nu skal vi se video af Chines Taipei - må lige hjælpe landstræneren med et par guldkorn :-)

Ingen kommentarer: