tirsdag den 14. december 2010

Uden ord...

Og dog...

Læs derfor kun dette hvis du er håndboldtosse!!

Rent sportsligt har det sidste døgn budt på det mest vanvittige nogle af os nogensinde har oplevet - og forhåbentligt kommer vi aldrig til at opleve noget lignende igen!!! Her kan man tale om, at sporten viser sit grimme ansigt! Som mange andre, har vi jo godt hørt om Kuwaits dominans i det Asiatiske Håndbold Forbund (for ikke at tale om det Internationale!), og den indflydelse de dermed har på en del resultater på afgørende tidspunkter.

De fleste kan nok huske den kamp der blev spillet mellem Sydkorea og Kuwait for nogle år tilbage - som endte med en fuldstændig urealistisk sejr til Kuwait, og efterfølgende protester fra Sydkorea som blev taget til følge - og Sydkorea endte med at komme til OL. Tror faktisk, at Kuwait nægtede at stille op til en ny kamp?! Wonder why! Til den kamp blev der i sidste øjeblik indkaldt dommere fra en fuldstændig obskur håndboldnation, og de først indkaldte dommere fik af vide, at de skulle blive hjemme. Helt forrykt!

Derudover har vi læst Morten Harkjærs beretning om hans oplevelse til Asien Beach Games 2008 på Bali, hvor han var træner for Thailand. Der blev Thailand fuldstændig bortdømt i semifinalen mod Kuwait, som det år bagefter rent faktisk tabte finalen mod Pakistan. Forklaringen på, at Kuwait tabte finalen i 2008 har vi fået i dag - det skete, da de påsatte dommere fra Emiraterne ikke var til at bestikke! - og de har så heller ikke siden dømt noget af betydning i Asien!

De to episoder er jo langt fra de eneste!! Meeeen… jeg kan love jer for, at der er langt fra at have hørt og læst om det, til rent faktisk at stå midt i det!!!

Vi starter lige med, at Oman i forgårs slog Bahrain i endnu en urimeligt tæt kamp! - som lige så vel kunne være endt med sejr til Bahrain! Puljen har været helt vildt stærk, og der har ikke været nogle store sejre til nogle af holdene. Bahrain vandt første halvleg med 2 og var også godt kørende i det meste af 2.halvleg. Oman får hentet dem lige til sidst, 18-18 og har faktisk 6 sekunder i overtal efter en timeout til at score det afgørende mål… Hvilket ikke lykkes… Halvlegen bliver afgjort ved golden goal til Oman – og endnu en kamp skal afgøres ved shootout! Oman brænder første skud, Bahrain får kun 1 på deres tredje skud og brænder det fjerde – hvilket betyder, at hvis Oman laver 2 på deres femte forsøg, så har de vundet uanset hvad der sker med Bahrains femte… Og det gør de!! Endnu engang masser af glade Omanier! Og selvfølgelig en glad coach, men måske nok lige lovligt spændende… 4 sejre og 2 af dem hentet i tætte shootouts.

Oman og Kuwait var nu sikre på at gå videre til semifinalerne fra pulje A, mens pulje B først blev afgjort i dag.

Puljefinalen mellem Oman og Kuwait blev spillet i går aftes… og var som udgangspunkt et spørgsmål om, at undgå Pakistan i semien! Pakistan er rigtig gode!! Og nu starter showet!

Lige fra starten af kampen fløjter de Iranske dommere nogle yderst tvivlsomme kendelser mod Oman! Der går dog lidt, før det går op for os, hvad der helt præcist foregår. Omans keeper, Monir, står rigtig godt og Oman spiller deres hidtil bedste kamp og scorer på alt!! – dvs. alt som dommerne giver dem lov til at score på! Der bliver i et væk dømt overtrådt, angrebsfejl og skridt mod Oman!

Når der bliver lagt blokader stående i feltet mod Oman sker der ingenting, og når Kuwait sætter spillere for tidligt på banen efter udvisninger LIGE foran dommere og officials sker der heller ingenting! Oman vinder på mirakuløs vis første halvleg med 1!! Og set i bakspejlet skyldes det udelukkende deres sindssygt gode spil, der tydeligvis overrasker dommerne, som ikke får slået til i tide! Det opvejer de så til fulde i 2.halvleg!!!!! – og måden 1.halvleg afsluttes, efterlader INGEN tvivl om hvem der skal vinde kampen.

ALT bliver nu dømt mod Oman!! – i både forsvar og angreb! Henstillinger og udvisninger til Oman når Kuwait laver angrebsfejl, straffe stort set hver gang Kuwait brænder osv osv… Efter 4 min beder Gorm sine spillere om at lade være med at dække op! De må bare stå der – og prøve at lokke Kuwaiterne til at skyde fra siderne! Spillerne skal bruges i shootout, og der er ikke råd til at de får rødt kort! Selvom det tydeligvis var dommernes plan! Heldigvis bliver Monir ved og ved med hive vilde redninger op!! Og det er den eneste grund til, at 2.halvleg kun ender 18-10 til Kuwait!

Gorms spillere tog situationen virkelig, virkelig cool!! - det samme gjorde Gorm og hans assistenter!! De vidste, at den eneste chance var en sejr i shootout – de så magtesløse til og kunne virkelig kun grine af det hele i 2.halvleg! Det var helt grotesk!!

Gorm sætter nu noget management til at opfordre tilskuerne til at pifte og råbe, når Kuwait skal skyde (hvis ikke de bliver opfordret til det, så danser og synger de nemlig bare hele tiden!). Nu viser det sig, at de to spillere fra Oman som sidder over til dagens kamp - er blevet bedt om at holde sig fuldstændig i ro under hele kampen af en delegeret fra Kuwait – en delegeret som INTET har med selve kampen at gøre!!!!!!!!!!!!! What??!! De to gutter blev bedt om at sætte sig og drikke kaffe i VIPloungen fra 2.halvleg og resten af kampen - hvilket de i det mindste valgte at overhøre! Og hvis de spillede op og lavede uro på tilskuerpladserne - ja, så ville der være karantæne i semifinalen!!!!! Man tror jo det er løgn!

Nå, Kuwait skyder først i shootouten - og brænder!!! Fantastisk!! Taha scorer og får utroligt nok 2 mål for sit skud! Kuwait scorer nu!! - og Assad brænder! Den står 2-2 med 3 skud igen! Kuwait brænder!! Monir er helt vild inde på målet! Det er så fedt! Imad laver en perfekt 2er, som SELVFØLGELIG nu kun gir 1!! 3-2 til Oman og 2 skud igen! Kuwait brænder endnu engang – og kan nu max nå op på 4 mål!!!!! Det er så vildt!! Det betyder, at Oman nu kun mangler 2 mål for at vinde dette vanvittige opgør! Gorm beslutter, at der skal skydes 2 gange 1 mål – da det er 200 procent sikkert, at dommerne alligevel kun vil give 1 mål uanset hvad! 2 sikre scoringer følger nu til Oman – selvom vi var virkelig sikre på, at dommerne ville finde på noget!! Men Mauvan og Mazen satte af langt fra stregen, skød hurtigt, hoppede på første skridt… Der var ikke noget dommerne kunne gøre! Deres største fejl var, at de ikke var hurtige nok i 1.halvleg!! - og så er det svært at gøre noget ved, at Kuwait brænder så meget som de gør!!

Det var virkelig, virkelig en grotesk oplevelse!! Og det vildeste var, at det bare var en puljekamp! Begge hold var sikre på en plads i semien?! Og hvis dommerne alligevel allerede er købt, så kan det vel være ligegyldigt hvem man skal møde videre i turneringen?!

Oman vandt! Og var allerede sikre på en semi inden kampen! Derfor tog vi det begge, oplevelsen taget i betragtning, rimelig roligt! Hvilket egentlig ikke er spor roligt! Morten Harkjær skrev efter Bali 2008, at hans kone havde kastet frugt ind på banen efter dommerne (super fedt!!), og det kan jeg virkelig godt forstå! Jeg kastede mig også rundt på mit sæde under kampen, og råbte og skreg!! Det er jo afmagt på højt plan - og mennesker der har brugt tid og kræfter på at træne i et helt år er jo DYBT til grin, når Kuwait vælger at gøre som de gør!! Ufatteligt!

I den anden pulje er der tre gode hold! Pakistan, Jordan og Thailand - og Pakistan er uden nogen tvivl de bedste!! Pakistan har slået Jordan, Jordan har slået Thailand - og i dag skulle så spilles den sidste puljekamp mellem Thailand og Pakistan.

  • Vinder Pakistan er de nr.1 og Jordan nr.2. Dette er helt klart, uden nogen form for tvivl, det mest realistiske scenarie!!
  • Vinder Thailand 2-0 er Thailand nr.1 og Pakistan nr.2…
  • Vinder Thailand 2-1 er Pakistan nr.1 og Thailand nr.2….

Hmm… Lad mig se! Hvem vil Kuwait helst møde i en semifinale?? Hvem vil det være nemmest for dommerne at lade dem vinde mod?? THAILAND!! Så hvem sørgede de Libanisiske dommere mon for at lade vinde dagens kamp 2-0?? Ja, godt gættet! THAILAND!! Og Jordan måtte pænt se sig slået ud af turneringen…! Jordans træner havde bedt sine spillere blive på hotellet for at se kampen på tv, da han var bange for at de ville lave ballade over resultatet! INGEN på tilskuerpladserne var i tvivl om hvad der skulle ske! Vi var helt færdige af grin over kendelserne - som var så gennemskuelige at det gjorde ondt! De forsøgte ikke engang at skjule det! Nogle gange vendte de bare spillet, uden forklaring! Ingen af holdene så specielt glade ud da kampen var færdig! De ved jo også godt, at det er stakket frist! Ej men altså! Det var virkelig slemt at sidde og se på de latterlige tosser af delegerede fra Kuwait og Iran under kampen! De sidder og slænger sig i lænestole på tribunen og ser så selvfede ud!!! Jeg var virkelig rystet efter kampen, og endnu mere påvirket af det end efter kampen i går! Det var virkelig ubehageligt at være vidne til.

Nu er det så spørgsmålet om Kuwait også allerede har besluttet hvem de gerne vil møde i finalen?! Eller om Oman og Pakistan får lov at spille den moralske finale i morgen! Vi er ret sikre på, at Kuwait ikke har lyst til at møde Oman igen – men nu må vi se! Og kampen mellem Kuwait og Thailand bliver nok ikke specielt spændende!

Gorm har mest af alt lyst til gå direkte op til tosserne og sige sin mening!! Men han har også respekt for, at hans spillere trods alt gerne vil spille turneringen færdig. Laver han ballade på Omans vegne, kan det også få store konsekvenser for Omans fremtidige deltagen i turneringer - så i første omgang holder han lav profil. Alle taler om det, sjovt nok pånær Kuwait, men ingen gør noget!! Kuwait sidder godt fast på deres poster i Forbundet! Det er jo heller ikke for sjov, at der ikke er inviteret delegerede samt dommere fra det Internationale Håndbold Forbund!

Men hvad der ER sjovt er, at kuwait faktisk stiller op under det Olympiske flag! Der er et punkt IOCs regler som Kuwait ikke opfyldte for omkring et år siden! Jeg har ikke styr på præcis hvad det er - hvem mon egentlig har det?! - men det er noget med fairplay! Kuwait fik en sanktion på omkring et år, hvor de ikke som KUWAIT må stille op i nogle turneringer! Derfor har de stillet op som Athletes of Kuwait under det olympiske flag til en del turneringer?! Hvad er forskellen?????? Og sjovt, at det er Kuwait alt det her drejer sig om, når de stiller op under det Olypmpiske flag, og dermed den Olympiske ånd… FAIRPLAY!! Hahahaha!

Tænk hvad der er brugt af penge på denne her Olympiske turnering - til ingen verdens nytte!!
Gorm og spillerne er fuldstændig klar til kamp i morgen! De ved ikke hvilke dommere de skal have - men forbereder sig normalt! Drengene er fuldstændig klar! De har spillet super fedt intil videre - og er klar på ikke at lade Kuwait ødelægge det!! Så må vi bare - inshallah - se hvad der sker i morgen!! Vi glæder os!!!

Og så må vi jo lige nævne, at Prins Albert ll af Monaco var og se kampen i går!! Eller af Marocco som der stod i avisen i dag :-) Jeg tog billeder, men kun fordi det så sjovt ud med to mænd i jakkesæt blandt alle mændene i Dishdash! Og så var det en prins!! Sammen med Pierre Casiraghi, søn af Caroline, Prinsesse af Hanover?!

Og Anders, du har ret! Bolden er rund!! Og jeg tror på Oman! :-)


Prinser!!


Her kan man se, at der står IOC og ikke Kuwait!


Coach forbereder sig på craziness...


De seje drenge!


Man er vel alsidig!


Beliggenheden klager vi ikke over!!

1 kommentar:

mo sagde ...

Fantastisk beretning! Det lader jo til at sporten fungerer efter samme regler som forretningslivet i det her herlige land :-)