torsdag den 22. maj 2008

Besøg på farmen

Forrige fredag var vi, sammen med Ghuloom, inviteret på besøg hos Gorms assistenttræner, Zaha. Hans familie har en ”farm” udenfor Muscat, som de gerne ville vise os. Det var et fantastisk sted! En blanding af helt nyt, rimelig moderne, meget simpelt og så alligevel også ret primitivt. Hans kone og børn var der sammen med hans bror, brorens kone og deres børn. Vi ankom omkring kl.15 – og først da vi kørte igen kl.21 talte jeg med Gorm igen… Meget speciel oplevelse. Mændene satte sig udenfor i bygning der var åben til alle sider - og fik af børnene serveret kaffe, vand og frugt… Os kvinder satte os i nogle gyngestole i skyggen med et glas vand… Da mændene senere var færdige med kaffe og frugt blev den flyttet ned til os – og der blev så serveret te for mændene – som vi så igen fik resterne af…?!
Vi blev alle vist rundt på deres farm, men kvinder og mænd for sig… Fik dog lige set Gorm klappe en ko på hovedet, hvorefter den nyste ham lige i ansigtet – til stor morskab for ALLE :-) Et øjeblik efter var det mig der små-skrigende løb af sted med to baskende høns i hælene… Igen til stor morskab for alle :-)
Begge kvinder talte godt engelsk – og det var nogle rigtig spændende samtaler vi havde. De var meget villige til at fortælle om dem selv og den måde de lever på – og det var fedt at kunne få svar på nogle af de spørgsmål man uundgåeligt går rundt med i hovedet når man møder en ny og anderledes kultur! De har begge 6 børn – og arbejder også begge – og jeg nåede lige at tænke at det da måtte være begrænset hvor meget de havde været ude på arbejdsmarkedet med 6 graviditeter – da de fortalte at der i Oman er 40 dages barsel… 40 dage!!! Det er godt nok ikke lang tid! Derefter tager enten bedstemødre eller ”maiden” over. I visse familier bliver der set en del ned på de familier der bliver nødt til at have ”maiden” til at passe deres børn – men hvis bedstemødrene enten ikke der eller bor langt væk, har de jo ikke andre muligheder!
Det var en god oplevelse – og sjovt at besøge en Omani-familie privat!!

Ingen kommentarer: