tirsdag den 6. januar 2009

Så er Mesterskaberne endelig i gang!!

Så er vi i gang!! Og ja, jeg skriver vi, selvom jeg jo ikke er ligeså meget i gang som Gorm... Men dette mesterskab er en stor del af hvad hele det sidste år har drejet sig om for os begge - og jeg har bogstaveligt talt fulgt hele processen TÆT fra sidelinjen!!!
Det er jo ikke fordi der er blevet skrevet så frygteligt meget på denne blog (selvom Anders vedvarende har opfordret til det), så for at gøre en lang historie kort:


Der deltager 6 lande ved GCC (Gulf Countries Championsship) - Bahrain, UAE, Qatar, Kuwait, Saudi og Oman...

Oman er stort set altid blevet nummer sidst - og da dette års mesterskaber skulle afholdes i Oman, valgte de for et år siden at satse lidt og ansætte en træner fra Europa.
I år bliver der spillet VM stort set samtidig med GCC, hvilket betyder at Saudi og Kuwait stiller til VM med A-truppen og til GCC med B-truppen.


Gorm har arbejdet hårdt og målrettet med sin trup hele året. Der har været STORE udfordringer og til tider forhindringer fra ministeriet og forbundets side - der i mange situationer kan tilskrives uvidenhed - men som alligevel til tider har været ret frusterende!!
Heldigvis har spillerne gået til opgaven med stor lyst til at lære- og en stor åbenhed overfor de, for Omanierne, meget nye metoder og en noget anderledes tilgang til tingene som Gorm har haft med.
Det skal retfærdigvis siges at også Forbundet har været åbne og modtagelige - men tingene går bare meget langsomt hernede og det er en hård kamp at få ændret noget.
(men et tilbud om 5 års forlængele efter forholdsvis kort ansættelse må vel vidne om en vis begejstring for Gorms tilgang til tingene!!)

Det har været ret tydeligt, at holdet har rykket sig rigtig meget fra start i januar sidste år og til nu. På mange områder skulle der startes stort set forfra - men drengene har taget rigtig godt imod! Især fysisk er der sket rigtig meget - og det kan nok vise sig at være en stor fordel. De andre lande skulle ikke være i specielt god fysisk form.

Men da Gorm slet ikke har haft kendskab til de andre landes hold, har det været rigtig svært at vurdere om det har været nok.
Efter planen skulle mange af træningslejrene have været i de andre Golf-lande, men den ene aflysning efter den anden har betydet, at træningslejrene har været i Ungarn og Frankrig - og så har Claus og Per været forbi Oman med det britiske landshold.
Først i starten af december var der kamp mod et af de andre Golf-lande. Kuwait var forbi med det hold de stiller med til VM - og det blev til 2 sejre og 2 nederlag...
Rigtig godt, - og rimeligt overraskende for Omanierne selv - men der er jo som bekendt kæmpe forskel på træningskamp og på når det gælder - og Kuwait manglede vist nok også 3-4 spillere... Ja ja ja ja...
På den afsluttende træningslejr i Ungarn i slutningen af december, mødte holdet igen Kuwait i enkelt kamp - og den endte, efter en sindssygt spændede afslutning, uafgjort!! Kuwait stillede denne gang med fuldt hold - og var bestemt ikke tilfredse med resultatet!! Det var Gorm og Oman derimod :-)
Det var den første rigtige indikator på, at der måske kunne vindes en kamp eller to til mesterskaberne!!

Optakten til mesterskaberne har været ret underholdende!! Der er virkelig stort presseopbud - og i hallen og på hotellet er der fyldt med vigtige herrer der gerne vil ses og høres nu hvor det endelig gælder!
Det er også tydeligt, at nogle af de vigtige herrer i forbundet har meget på spil. Det har været deres satsning med en træner udefra - og det er nu det skal vise sig om det har været det hele værd!
Gorm er ret forundret over hvor mange penge der bliver brændt af på set-up til dette mesterskab, sat op imod hvor svært det har været fx at få ordentlige bolde til træning... Men vi må give dem, at de giver den fuld skrue - og det er virkelig underholdende!!!

De andre lande har, især efter kampen mod Kuwait, godt luret at Oman har haft fremgang. Det har bl.a. fået Qatar og Saudi til udråbe Oman som favoritter - hvilket vi synes er liiige let nok købt set i lyset af de tidligere resultater! UAE mener Oman er "dark horse" til GCC - og det er vi mere enige i...

Nu har vi efterhånden hørt en del historier fra forskellige der har haft erfaringer som landstrænere i Asien - og desværre er det jo ikke altid det bedste hold der vinder. Rigtig mange andre ting kan have indflydelse - såsom ledelse der vil have tingene på en bestemt måde og derfor blander sig i løbet af kampen, seriøse slåskampe holdene i mellem samt købte dommere...
Så selvom Gorm lige nu mener, at de faktisk har en rigtig god chance for et godt resultat - så er det virkelig ikke til at sige før mesterskabene er færdige. Sådan er det selvfølgelig altid - men vi mener nok der er en del flere ting der har indflydelse på resultaterne her end hjemme i DK...!!!
Gudskelov har Gorm endnu ikke oplevet ledelse der vil blande sig i hans beslutninger - men vi er ret spændte på at se hvordan fungerer i de andre lande!!!!!!!!!

Nå, frem til første kamp md UAE som blev spillet i går...
UAE er vant til en god placering til GCC - og det er et rimeligt rutineret hold som ikke er i specielt god form... De skulle efter sigende være nogle lidt forkælede drenge, der er vant til at få tingene som det passer dem.
Deres træner viste ikke helt hvad han skulle til sidste mesterskab - så han skulle vist også været lidt pressset i forhold til sit job.

Som til alt andet, kommer tilskuerne naturligvis også forsent til håndboldkampe - så der gik lige små 5 minutter før der var rimelig gang i hallen!!
Imellem tiden havde Oman bragt sig foran - og lå og førte kampen til der var spillet omkring 20 min... UAEs træner var bestemt ikke tilfreds med situationen - og det vil være synd at sige at det var de positive og konstruktive indslag der prægede bænken!!! Derefter var det UAEs tur til at føre indtil Oman i sidste sekund af første halvleg scorede til 14-14...
Efter pausen fulgtes begge hold ad til omkring 16-16 - og derfra stod der Oman på resten af kampen. Gorms 1.valg på keeperpladsen havde fået en pause fra sidst i første halvleg - og kom ind igen de sidste 18 min... Med stor succes!!!!

Indtil videre havde VIP-pladserne været forholdsvis rolige, hvis man ser bort fra Stine, Karen og undertegnede, der for Omanierne må have været lige så underholdende som selve kampen. De eneste kvinder i hallen - og de eneste der kommenterede spillet rimeligt levende - selvfølgelig iført Oman-halstørklæder!!!
Det var et fantastisk syn at se alle disse meget højtidelige mænd stå med armene i vejret - og råbe lige så højt som os andre!!! Det var SÅ fedt!!!
Jubel-scenerne bagefter var også helt fantastiske!! Hernede er de jo vilde med at kysse på kinder samt holde i hånd - og det var ikke få mænd der synes at Gorm fortjente at blive holdt i hånden og få en del kys...!!! Meget sødt!!!



Generalsekretæren i forbundet, Issa, begyndte simpelthen at græde. Han har været en af mændene bag Gorms ansættelse - så det siger lidt om hvad der er på spil... Og han er bare den sødeste mand, så det var næsten for meget for mig, da jeg så ham med tårerne ned af kinderne... Nårh...
Samtidig med alt dette, er de meget afklaret med at der stadig er mange kampe endnu - og at det jo slet ikke er til at sige hvordan de ender... Selvom det skulle blive til 4 nederlag, er de stadig meget begejstrede for den udvikling der har været - og er godt klar over at det ikke er spildt arbejde selvom det ikke bliver til medaljer.

Idag har vi set de sidste 4 hold spille - og det blev til to store sejre - Bahrain slog Saudi og Qatar slog Kuwait... Ingen tvivl om at de to B-hold får en svær turnering.
Bahrain spillede rigtig godt - hurtige små spillere der var teknisk dygtige...
Qatar spillede meget ustruktureret, men der var lidt vægt bag dem, men det var ikke kun muskler, så det blir spændende at se hvad de kan videre i turneringen.

Imorgen skal Oman møde Saudi - og Gorm er meget spændt på om drengene kan holde niveauet i endnu en kamp
??!!

Håber I nyder snevejret derhjemme :-) Her er det tålelige 26 grader - virkelig skønt!!!

Ingen kommentarer: