søndag den 11. januar 2009

Endnu en gyser...



Vi undskylder mange gange for den sene opdatering – vi ved at nogle har ventet i spænding på en opdatering på stilling og kamp :-) Men internettet var nede på hotellet i går!!


Hvis man før kampen mod Qatar kunne mærke presset fra bestyrelsen, ministeriet og ikke mindst spillerne selv – så var det intet imod hvad der gjorde sig gældende i går formiddags! Hvis kampen mod Kuwait blev vundet, ville Oman være sikret mindst en 3.plads – uanset alle andre holds resultater!! En præstation som vi sagtens kan se betydningen og omfanget af – men som vi måske alligevel ikke helt kan sætte os ind i. De her drenge har i mange, mange år været vant til at tabe, tabe, tabe og tabe… Det betyder selvfølgelig også, at de andre hold har set dem som tabere – og spillerne har, i denne sammenhæng, også set sig selv som tabere! Det skal der alligevel noget til at lave om på!!

Kuwait havde indtil videre ikke vundet nogle kampe – men var på den anden side heller ikke blevet løbet over.

Unge, teknisk dygtige og faktisk rimeligt rutinerede trods deres unge alder! I deres andre kampe havde de fulgt rigtig godt med i 1.halvleg og så blevet trætte efter forholdsvis kort tid i 2.halvleg.

Fra kampstart var der ondt i maven på i hvert fald en af tilskuerpladserne – og det var jeg nok ikke den eneste der havde :-) Måske det også gjaldt spillerne, for starten af kampen bar tydeligt præg af nerver!! Meget mere end det tidligere havde gjort…

Kuwait spillede rigtig fornuftigt – og formåede med deres teknisk dygtige spillere at spille sig igennem de noget større Oman spilleres 3-2-1 forsvar… Oman var virkelig tynget af nerver!! Det viste sig klart mest i angrebsspillet, der ikke var oppe i tempo, og som udstrålede rådvildhed og til tider også modløshed. Alligevel formåede Oman at følge med, men i modsætning til de tidligere kampe trak Kuwait en smule fra og førte med 2 ved pausen – 14-16! På tilskuerpladserne huskede vi os selv på, at Kuwait nok blev trætte i starten af 2.halvleg – og prøvede at lade være med at være alt for nervøse! Prøvede… vel at mærke!!

Starten på 2.halvleg var den værst tænkelige… Hurtigt får Kuwait bragt sig foran med 4 – og Oman hænger lidt efter de meget initiativrige Kuwaitere. Efter 10 min af 2.halvleg er Oman bagud med 5 mål – 18-23 – og jeg må indrømme, at jeg synes det så en lille smule uoverskueligt ud… Kuwait var indtil videre kommet forholdsvis let til deres mål – og så rimeligt friske ud… MEN MEN MEN… Så tog nogen eller noget ved spillerne – og der kom tempo, udstråling og vilje over spillet. Keeperen Jabber havde endnu engang en ret vigtig rolle i kampen – og en god blanding af Gorms unge og rutinerede spillere strammede sig an!! De 5 mål blev hentet i løbet af 5 min– og med 15 min igen var kampen åben! Gorm havde i pausen skiftet til 6-0 forsvar – og efter 10 min også skiftet til en skæv 5-1 som fulgte en af deres rigtig dygtige, unge spillere. Dette ændrede forsvaret betragteligt – og nu var det tydeligt at Kuwait var trætte!!! De sidste 15 min var rent gys – og først helt til sidst er kampen afgjort med +2 til Oman… Sikke en kamp!!!!!!

Gorm havde undervejs en enkelt spiller der ikke kunne bruges pga. for meget tudefjæs (læs nerver) – og en enkelt, ellers rutineret spiller, der skiftede sig selv ud med begrundelsen: ”Coach, coach, to many nerves, to many nerves… Det siger lidt om det pres der har ligget på dem!

Nu blev alle følelserne sluppet ud – og der var MANGE spillere der simpelthen brød stor-hulkende sammen… Jeg blev også virkelig bevæget – og sad med tårer i øjnene samtidig med et kæmpe smil. Det var meget rørende at se disse voksne mænd bryde helt sammen – og det siger jo bare alt om hvad det betyder for dem!! Også Issa fik brug for at tørre sine briller godt og grundigt igen :-)

Uddeling af kys og kram fra højre og venstre – meget tilfreds minister og bestyrelse - og endda en meget lille mand på 60 år der i jubel forgævedes forsøgte at løfte Gorm ved knæene…!! Rimelig sjovt faktisk!!!

SE VIDEO!!


Oman er nu sikret mindst en 3.plads ved dette års Gulf Cup – helt fantastisk!!

Dagen før afventede vi med spænding resultatet mellem Qatar og Saudi – og den vandt Qatar desværre med 1… Det var virkelig en tæt kamp – og MEGET ærgerligt at de ikke bare satte et enkelt point til…

Bahrain er indtil videre ubesejrede og sætter nok heller ikke nogle point til… Så dette scenarie er sat op efter at Bahrain vinder alle deres kampe! UAE kan nå 3.pladsen ved at slå Qatar i den eneste kamp UAE mangler – og gør de det, ryger Qatar på 4.pladsen – og Oman er sikret en 2.plads… Slår Qatar derimod UAE bliver det afgjort på målscore om det er Oman eller Qatar der skal have 2.- eller 3.pladsen.

Vi tror på UAE – de vil MEGET gerne have 3.pladsen – og vi synes også de er et bedre hold… Men nu må vi se!!! Som Mikkel helt rigtigt siger: ”Bolden er rund, dommeren er dum og dem der scorer flest mål vinder” :-)


Tirsdag bliver mesterskabets to sidste kampe spillet… Kl.14 spiller Qatar mod UAE og kl.16 spiller Oman mod Bahrain… Det vil sige at Oman inden kampen mod Bahrain ved om det er ren finale – eller om der skal spilles på målscore!! Så spændende!!


Oman 7 point 4 kampe +11
Bahrain 6 point 3 kampe +22
Qatar 5 point 3 kampe +10
UAE 4 point 4 kampe +4
Saudi 0 point 4 kampe -15
Kuwait 0 point 4 kampe -32


I dag er det hviledag – og i morgen bliver der spillet 2 kampe, mens Oman har endnu en hviledag!

Har lige været til morgentræning med Gorm og holdet i Seeb, som ligger en halv times tid væk. Gorm ville gerne være fri for andre hold og journalister – og valgte derfor at køre til en anden by! Jeg skulle med for at køre Gorm tilbage fra træning – da resten af holdet og ledelsen skal til – ja, en slags begravelse… Hassans, en af spillerne, bedstemor døde i går umiddelbart inden kampen – og i dag skal alle ud og vise deres respekt og medfølelse. Det foregår inde i en moske, og derfor kan Gorm ikke tage med. Det er mange dage hvor hele familien er samlet - og venner og bekendte kommer forbi for at kondolere.

Oman vandt i fodbold igen i går - over lige netop Bahrain!! - og byen gik amok!! Det er super fedt!!

Nu står den på frokost - og derefter et par timer ved poolen med en god bog :-)

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Nej, hvor er det fedt! Du har også lige fanget en af de høje herrer i omfavnelser, der lige tørrer tårerne væk... det er klasse video! Det er sgu et cool avancement fra taber til podieplads!

Unknown sagde ...

Super læsning. Vi har nu set i omtalen på dr.dk/sporten (se www.bkydun.dk) at det lykkedes at få 2. pladsen. Vi glæder os til at læse her hvordan det gik til sidst.
Tillykke, tillykke, tillykke.
/Bjarke