torsdag den 8. januar 2009

Sindssygt spændende!!!!!

Det er hvad kampen mod Qatar var i dag... Puha...

Ingen i forbundet lagde i formiddags skjul på, at dagens kamp var super vigtig. Der blev sagt mange gange Inshallah - og de havde ret i betydningen, for blev dagens kamp vundet, ville det se rigtig godt ud med henblik på en podie plads...

Det viste sig desværre også tydeligt på banen... De første 10 min var virkelig præget af nerver - men holdene fulgtes rimeligt ad. De skiftedes til at have små føringer, der så hurtigt blev hentet af det andet hold. Begge keepere stod rigtig godt - og især Qatars forholdsvis lille keeper havde stor andel i at hans hold var med hele halvlegen.

På VIP-tilskuerpladserne - LIGE ved siden af mig - stod en rimelig stor gavflab fra Qatar iført sin hvide dishdas og råbte og skreg fra kampen den startede. Hver gang Oman angreb prøvede han at råb på nøl til dommerne - og det lykkes ham i perioder både at stresse dommere og spillere! Forsøgte at overdøve hans galpen med høje klap - men der var altså krop bag den stemme...!! Heldigvis flyttede han sig ned i den anden ende i anden halvleg :-)

Første halvleg endte endnu engang uafgjort - denne gang 12-12...
Anden halvleg startede mildest talt skidt for Oman. En hurtig udvisning - og Oman var bagud 12-15... Jeg var nok ikke den eneste i hallen der var bange for at kampen måske ville knække der - og at Qatar ville stikke af fra Omanierne!!
Heldigvis fik Gorm godt styr på forsvaret - og det effektive 3-2-1 forsvar gav et par hurtige kontramål. Nu var det Oman til at føre 17-15 - men Qatar fik endnu engang hentet deres føring...
Med 4 min igen og stillingen 19-19 fik Oman en udvisning og Qatar et straffe... Set med HELT objektive briller var den bestemt ikke fair...!! Og sidste undertalsperiode tabte Oman med 3... Jabbar(1.keeperen) tog straffet - og Oman fik klaret sig gennem de næste to minutter med 0-0...
Med et minut igen og stilligen 20-20 har Oman bolden, men formår ikke at omsætte det til mål... Qatar har timeout med 7 sekunder igen - og iværksætter et forsøg på et vip, der faktisk ligger præcis hvor det skal - men til Omans held får sidste mand fumlet bolden ud af hænderne!! Puha... Set ud fra det sidste angreb skal Oman være glade for uafgjort - men som mange af jer ved, så er der så mange små episoder i løbet af kampen der liiige kunne have været den afgørende... Hvis Gorm tænker bare en uge tilbage, så ville dette resultat have været mere end tilfredsstillende - og det er også den indstilling han har nu hvor kampen er lidt på afstand.

I det hele taget er resultaterne af disse kampe langt mere end nogle i forbundet helt havde troet på for et år siden...
MEN MEN... Nu har holdet jo vundet over både UAE og Saudi - og selvom de godt ved at det i sig selv er et godt resultat - så vil mere have mere... Ingen sagde direkte i dag, at det ikke var godt nok - men udstrålingen fortæller alt... De var skuffede... Og selvfølgelig må de være det - men de skal bare lige huske på hvordan situationen egentlig er!

Der er generelt i Oman ikke den store håndbold-forståelse. De kigger slet ikke på hvordan der bliver spillet - men udelukkende på resultatet!!
Eks.:UAE spillede en rigtig god kamp mod Bahrain i dag - men tabte de sidste 8 min med 6 og endte med samlet nederlag på 9 mål. Det er selvfølgelig en tabt kamp - men Bahrain er rigtig gode og UAE spillede rigtig fint!!
Folks kommentarer til denne kamp er, at UAE er helt færdige og blev kørt fuldstændig over!! Sandheden er derimod nærmere, at UAE måske faktisk spillede bedre i dag end mod Oman i mandags...
Så det er lidt svært at overbevise dem at dagens indsats faktisk er mere end godkendt!!!!

Stillingen her efter 3 kampe er som følger:

Oman 5 point 3 kampe +9
Bahrain 4 point 2 kampe +14
Qatar 3 point 2 kampe +9
UAE 2 point 3 kampe 0
Saudi 0 point 2 kampe -10
Kuwait 0 point 2 kampe -22

Der er jo selvfølgelig en masse "hvis og hvis min røv er spids" - og det vil være for omfattende at opsummere dette! Men vi lover opdatering på stillingen i morgen :-)
I morgen mødes Kuwait og Bahrain - og der er i vores øjne ingen tvivl om at Bahrain vinder den kamp. Derefter mødes Qatar og Saudi... Qatar er nok lille favorit - men vi håber SÅ meget at Saudi mander sig op og snupper 2 point :-)

Som I kan se på billederne, så er der mange forskellige dragter og hovedbekædninger repræsenteret til mesterskaberne. Man kan se på henholdsvis deres disdasher(kjoler) og tørkæder hvor de kommer fra. Der er forskellige måder at sætte tørklæderne på - og Oman skiller sig faktisk meget ud på lige det område, ved at have noget der mere ligner en turban. På billedet af Issa (generalsekretæren) og Ghulloom (manager) kan I se turbanen. Det er vel at mærke når de er officielle - når de har fri, går de som de eneste i golfen med en fin lille hat. Det er altså ret sjovt at se hvordan tørklæderne med stor rutine bliver kastet rundt og bundet med usvigelig sikkerhed!!

I Oman smykker mændene sig ved meget officelle eller festlige lejligheder med et bælte hvor der sidder en slags dolk i en sølv-og læder skede. Derudover har de en fin lille tynd stok med sig - også udsmykket med sølv i enderne.

Og når man nu fra DK virkelig ikke er vant til den måde at klæde sig - så er det virkelig ret anderledes når fx ham fra dommerbordet der holder orden på trupperne - lige er over hos de forskellige hold og markere i kjole og med stort tørklæde om hovedet :-) Jeg er faktisk ret vild med det - og det vinder ved nærmere bekendtskab. I starten synes jeg det så virkelig fjollet ud - nu synes jeg bare de er alt for seje!!!

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Nej, hvor er det fedt skrevet!
Sad og bed negle hele vejen igennem teksten, glæder mig til at høre mere.
De er da virkelig blevet flyttet et godt stykke resultatmæssigt, og ift det, du beskriver, skal man vel være glade for ikke at tabe, men vinde det ene point? -Ja, tænkte de ligeså godt kunne begynde at lære nogle håndboldklicheer også efterhånden!
;-) Jacob

Unknown sagde ...

Fantastiske resultater og fabelagtige beskrivelser. Man er straks tilbage i Oman, sultan Quaboo sportsanlæg og ser dish-dash klædte mænd for mig med turban og flabede råb efter dommeren. Vi følger spændt med her fra Nørrebronx, mens slud og semi-kolde 2-3 grader præger københavnstrup! Giv den gas! Og husk at bolden er rund, dommeren er dum og den der skorer flest mål vinder;-)

Unknown sagde ...

Hvad blev Qatar vs Saudi? Vi går jo og er bare en smule spspspspspssspændte.....!