søndag den 5. december 2010

Den skønne årstid i Sultanatet


Så prøver vi igen! Både med at blogge, men ikke mindst med endnu et mesterskab. Denne gang er det Asien Beach Games det drejer sig om - og som I nok kan udlede af titlen, så er det strandhåndbold Gorm nu er træner for.



Rent håndboldmæssigt er der sket ubegribelig lidt siden sidst. Planen var, at Oman skulle deltage i kvalifikation til VM i januar 2010 - altså ca. et år efter de forlængede kontrakten med Gorm. Holdet havde præsteret virkelig godt til Gulf Cup, og det var selvfølgelig oplagt at køre videre i samme spor - der var planer om, at oprette ungdomslandshold, udvikle klubhåndbolden, organisere deres børnehåndbold osv. Men det skete bare ikke! Hele 2009 gik med kampvalg i forbundet, folk der var uvenner, planer der aldrig blev til noget, i morgen, i morgen, i morgen, ungdomslandshold, ikke noget ungdomslandshold... Bla bla bla... Året endte med, at der havde været en manager og en træner ansat der tilsammen havde lavet noget i omkring 2 mdr! Virkelig mærkeligt at forlænge med begge parter, for derefter at lade dem lave absolut ingenting i stort set et helt år. Omkring august bad forbundet endda Gorm om at slappe helt af - de blev lidt stressede af, at han hele tiden spurgte om der var noget han kunne lave! Hahaha! Fedt!

I starten af 2010 var vi egentlig på vej hjem til DK, men Gorm fik tilbudt at blive strandtræner, hvor målet var "The 2nd Asien Beach Games" som skulle afholdes i Muscat i december 2010. Vi besluttede, at Gorm skulle blive hernede og tage opgaven, mens jeg ville tage hjem til DK d.1.april - med en del planlagte rejser frem og tilbage for os begge.


Året er gået, jeg er for en kort bemærkning igen tilbage i Oman - og det er tid til Asien Beach Games! :-)

Asien Beach Games blev første gang afholdt i 2008 på Bali - i år deltager der 45 lande og der blir konkurreret i 13 forskellige discipliner:
Beach volley, beach waterpolo, beach handball, water ski, jet ski, body building, tent pegging, marathon swimming, beach woodball, triathlon, sailing, beach kabaddi (gammel lokal sport), beach soccer og beach sepaktakraw.

Det er den største sportsbegivenhed nogensinde i Oman - og der er stor fokus på det hernede. Når noget skal afholdes i Oman, så blir der gjort en del ud af tingene! - ihvertfald de fleste af tingene! Der er blevet bygget en by i Musannah, som ligger ca.1,5 times kørsel fra Muscat, hvor de fleste af disciplinerne skal afvikles og hvor alle atleterne skal bo. Trods tvivlsomme meldinger undervejs, har de faktisk nået at få byen klar. Planen er, at området skal bruges til luksus resorts efter Beach Games, og Gorm siger at det også er ret fedt!


Som en del af forberedelsen til ABG deltog Oman i sommer ved VM i strand i Tyrkiet. De var så heldige at blive inviteret, da Asien ikke havde afholdt kvalifikation til VM. De fik lagt en lang træningslejr umiddelbart før VM - og Gorm synes det var fedt at prøve at blive matchet mod nogle af de bedste hold i verden! Det gik godt, kun Brasilien viste sig at virkelig være en klasse for sig selv!
Spillerne fik herefter fri fra arbejde for at kunne koncentrere sig udelukkende om strandhåndbold - og holdet har været i Bahrain, Thailand og Jordan på træningslejre. På trods af dette, har forberedelsen hen over efteråret af forskellige grunde ikke været specielt god. Fx. blev holdet af uforklarlige årsager meget tidligt skåret ned i antallet af spillere, hvilket har gjort det umuligt at spiltræne seriøst til træning - og det har især været et stort problem, da der langt fra har været nok kampaktivitet op til selve ABG. Der er virkelig mange ting i denne historie, men det blir for omstændigt at skrive om.

Gorm synes stadig han har et rigtig godt hold, der er nået virkelig langt på det sidste år. De kampe som holdet har spillet mod fx. Bahrain viser dog stadig, at mange af de andre lande har en helt anden håndboldopdragelse end Oman. Spillerne er generelt klogere og har langt, langt flere kampe med sig - og det viser sig også tydeligt i strandhåndbold. Til de sidste indendørs-mesterskaber kom Oman bagfra og overraskede alle, men den fordel har de ikke denne gang. De andre er godt klar over, at Oman har trænet længe og hårdt, så de er klar på en helt anden måde end sidst! Det blir virkelig spændende!


Holdet og Gorm er allerede taget til Musannah. Der er sat træningsbaner op - men banen som der skal spilles kampe på er ikke klar endnu. Linjerne er på vej fra Kina, men skulle gerne komme frem inden torsdag hvor første kamp spilles?! Inshallah! Det er jo helt fantastisk! Alle andre sportsgrene skulle efter sigende være klar - men hvem ved?! Kampprogrammet er heller ikke klart endnu - og præcis hvilke lande der deltager i de forskellige discipliner vides heller ikke! Mit ID til at komme ind på området mangler også - hvis det overhovedet kommer, man ved aldrg! - så jeg venter et par dage med at tage af sted. Onsdag er der åbningsceremoni - og det med ceremonier, det mener de seriøst!!! - og torsdag går det hele i gang!

Sultanen har annonceret, at der bliver en officiel fridag, så folk har mulighed for at tage ud og heppe på deres nationale helte! :-) Vi er dog lidt spændte på hvor mange tilskuere der rent faktisk kommer, da banerne ligger så langt væk fra byen.?!

Vi synes stadig det er et fantastisk land at leve i - vi nyder hvert et øjeblik, især når som mig egentlig bare er på ferie!


Synes lige I også skulle ha lov at nyde synet af de her flotte fyre!! Noget med noget pænt tøj og bowling...?!

Ingen kommentarer: